Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Al`Aqabah 2009

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Al`Aqabah 2009

Да фланелките са много яки. Остана само Даката да си извади визи и сме готови. Утре посолството на Сирия няма да работи, защото е техния национален празник, та чак на 21.04.2009г. ще се приемат документи за визи. Днес Димитър Денев /ЗМЕЯ/ подаде виза в Сирийското посолство в 11.40 часа и в 13.50 му беше вече издадена. А за Йордания за 10 минути. От цялата подготовка с документите се оказа, че най-трудно се вади CARNET DE PASSAGES и то поради неграмотността на служителите В СБА. На всяко бюро в централата има компютър за да се редят пасианси и пишеща машина, на която се попълват международни книжки, карнети и всички останали документи. Винаги ме е изумявало нежеланието на една такава организация като СБА към някаква положителна промяна. Примерно с назначаване на по-млади и технически грамотни служители и обучение на старите. Вчера една служителка ни се скара, защото казахме, че гаранцията за мотор е 500 лева, а не 1000лв, както тя искаше. Добре, че влезе нейна колежка та уточни нещата. А на всичко отгоре карнет се вади само от София лично и после гаранцията отново се връща лично или чрез пълномощно. На мен ми казаха, че ще дадат гаранциите на всички, защото ме познавали още от миналата година като съм вадил документи. Е да, ама аз едва тази година вадя документи и явно се припознават с някой друг.Въобще страшна трагедия
    Пожелавам си на мен и всички участници в пътуването това да ни е най-голямата трудност, с която се сблъскваме.

Коментар

Тениските са готови, визите са извадени /остана само Даката - идеолога на трипа - да си извади документи, което ще направи явно в 89-тата минута/, даже и заветния карнет от СБА е наличен.

Гледайки прогнозата за времето, по всичко се очертава на отиване цяла Турция да мине под мотото "ДЪЖД", та ще е неприятно ако някой си забрави дъждобрана ...

Коментар

Айде сега пък "ДЪЖД". То пък колко е дъждец
        Ето малко линкове за следене на прогнозата. Аз само на тези вярвам.
        за Истанбул

за Адана - Турция

за Дамаск - Сирия

за Амман - Йордания

Коментар

Така, и аз съм готова и съм на старта- 2 визи, карнет, застраховки ...

Днес си минах по реда в СБА :-), но получих любезно, бързо и компетентно обслужване. Очевидно Дамите с пишещите машини са се натренирали вече.
          По интересно ми беше да наблюдавам хората там - сякаш времето е спряло - едни мъже между 50 и 60 г, на вид останали от миналото и начина по който се поздравяват и общуват помежду си - пак ни връща назад.
          Толкова с романтиката.

Вече имам пясък между зъбите
          Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

Коментар

Вече и идеолога на пътуването Даката има визи. Утре му взимам паспорта от Сирийското посолство и сме готови. Вече нямам търпение.

Коментар

Имам добри новини.
              Днес ето това момче - Майкъл от UK успешно се завърна от Йордания през Сирия и Турция. Не е имал никакви проблеми. Пътят е чист!!!
              В Сирия и Йордания е приятно топло а карането във Wadi Rum било "Аmazing"

П.П.
              Някой ме беше питал дали може с BMW F650 да стигне до Гърция
              ______2
              Е = MZ

Коментар

Много отдавна съм се убедил, че не е важно какво точно караш, а какъв дух имаш...
                Трябва да имаш дух и г-з на пътешественик! От там нататък, пеша, с колело, с мотор, с кола и т.н. това са само подробности и детайли, които само оцветяват в различни цветове пътешествието!...
                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                X